PERSBERICHT

16-01-2019

Mobiel Slachthuis verlengstuk traditionele slachterij

Slachthuis Dokkum B.V. introduceert per januari Mobiel Slachthuis: een innovatief antwoord op de lang onbeantwoorde vraag op hoe te handelen met dieren die wél slachtwaardig zijn, maar niet levend vervoerd kunnen of mogen worden. 

“We worden dagelijks geconfronteerd met deze vraag”, aldus Henk Visser, eigenaar van Slachthuis Dokkum B.V. en oprichter van Mobiel Slachthuis. “De koe is slachtwaardig maar mag niet vervoerd worden vanwege immobiliteit. In veel voorkomende gevallen zal het dier worden afgevoerd en vernietigd.” 

Mobiel Slachthuis biedt als verlengstuk van de traditionele slachterij de oplossing. Koeien worden levend gekeurd door de dierenarts en op locatie verdoofd/geschoten en verbloed in de auto om vervolgens te worden getransporteerd naar de slachterij in Dokkum. Het mobiele slachthuis is daarnaast inzetbaar bij dieren die altijd in de vrije natuur hebben geleefd. Vervoer van koeien vanuit een natuurgebied levert veel stress op voor de dieren. Met het mobiele slachthuis kan de koe in de natuurlijk omgeving verdoofd/geschoten en verbloed worden. 

Zes jaar voorbereiding

Mobiel Slachthuis is gestart met een pilot afgelopen december. Deze maand  (januari 2019) volgt de officiële lancering van het concept. Henk Visser: “Als het succesvol is in het noorden dan willen we het uitrollen in heel Nederland.” Zes jaar lang duurde de voorbereiding op wat nu in uitvoering wordt gebracht. Van het presenteren van de eerste plannen, tot het regelen van certificering, formaliteiten en de praktische invulling: Henk Visser deed het vanuit een passie voor vlees. “Dit is geen hobby, het is een overtuiging. Goed, verantwoord en gezond eten produceren is ons dagelijkse werk. Innovatie ligt daarbij in de aard van ons bestaan”, aldus Henk Visser. “Dierenwelzijn staat altijd voorop. Een dier levend of niet levend vervoeren, daar waar dat nodig is; het lijkt een klein verschil, maar is een grote stap voorwaarts voor het dierenwelzijn in Nederland.”

Alle informatie en de volledige werkwijze van Mobiel Slachthuis is te vinden op: https://www.mobielslachthuis.nl/

Neem voor meer informatie contact op via: 06 50 288 288 (Gerbrand Nicolai, verantwoordelijk voor de communicatie)

Geplaatst op: 4 januari 2019

‹ Ga terug naar overzicht