Slachthuis Dokkum B.V. introduceert:

Het eerste Mobiele Slachthuis van Nederland

Maak kennis met Mobiel Slachthuis: een innovatief antwoord op de lang onbeantwoorde vraag op hoe te handelen met dieren die wél slachtwaardig zijn, maar niet levend vervoerd kunnen of mogen worden.

“We worden dagelijks geconfronteerd met deze vraag”, aldus initiatiefnemener Henk Visser, eigenaar van Slachthuis Dokkum B.V. en founder van Mobiel Slachthuis. “De koe is slachtwaardig maar mag niet vervoerd worden vanwege immobiliteit. In veelvoorkomende gevallen zal het dier worden afgevoerd en vernietigd.”

Mobiel Slachthuis biedt als verlengstuk van de traditionele slachterij de oplossing. Koeien worden levend gekeurd door de dierenarts en op locatie verdoofd/geschoten en verbloed in de auto om vervolgens te worden getransporteerd naar de slachterij in Dokkum. Het mobiele slachthuis is daarnaast inzetbaar bij dieren die altijd in de vrije natuur hebben geleefd. Vervoer vanuit een natuurgebied levert (te)veel stress op voor de dieren.

Met het mobiele slachthuis kan de koe in de natuurlijk omgeving verdoofd/geschoten en verbloed worden.

Meer weten? We vertellen het u graag!

“Een dier levend of niet levend vervoeren, daar waar dat nodig is; het lijkt een klein verschil, maar is een grote stap voorwaarts voor het dierenwelzijn in Nederland.” – Henk Visser

T. 0519-700225
E. info@mobielslachthuis.nl

Geplaatst op: 7 december 2018

‹ Ga terug naar overzicht